HTML

A Big Data blogról

Big Data és Data Science az algoritmusoktól az adatvizualizáción át a gyakorlati alkalmazásokig

Big Data: Ezt kell tudni havi kétmilliós fizetéshez - az USA-ban

Dátum:2013.02.27 ·  Komment: nincs 

Az Index cikkében a Dice.com állásportál által gyűjtött fizetési statisztikákat mutatja be. A Big Data itt is a legnépszerűbb területek között van.

A lista szerint Amerikában ma legjobban a Hadoop szakértőit fizetik meg (115 ezres átlagkereset), ez egy nyílt forráskódú rendszer, amivel nagy méretű adatbázisokból lehet aránylag olcsó hardveres háttérrel fontos információkat kinyerni. 

Szintén érdekes, hogy a doktori végzettség is magas keresetet ígér:

Érdekes megfigyelni, hogy a magasabb iskolai végzettség egyenes arányban van az átlagfizetéssel, vagyis hosszú távon megéri iskolába járni. A doktori végzettség átlagosan 113 ezres fizetéssel jár, utána a legmagasabb fokú közgazdász képzés, az MBA diploma következik, amivel az IT-iparban átlagosan évi 107 ezerért lehet elhelyezkedni. 

Amerikában tehát a legjobb IT karrierlehetőségek a Phd végzettségű Hadoop gurukat várják. És nálunk?

via index.hu


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bigdata.blog.hu/api/trackback/id/tr635107662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása